Yrjö Kesti syntyi Oulussa läkkisepän poikana mutta teki suuren osan elämäntyöstään Muhoksella. Kesti ansaitsi elantonsa muun muassa kruununmetsäntorpparina, kalastajana sekä peltiseppänä. Hän toimi myös luotettavana koskenlaskijana omistamillaan koskiveneillä. Myöhemmin hän työskenteli maanviljelijänä. Kesti oli myös innokas kalastaja ja tuli tunnetuksi taitavana lohenpyytäjänä.

Kunnallispolitiikkaan Yrjö Kesti lähti mukaan 1920-luvun alussa. Hän kuului aluksi Maalaisliittoon mutta siirtyi myöhemmin Suomen Pienviljelijäin Puolueeseen. Hän toimi puolueen pohjoissuomalaisen äänenkannattajan Pohjanmaan pienviljelijän vastaavana toimittajana vuosina 1933–1934 ja Pohjanmaan Sanan toimittajana vuonna 1940. Vuosina 1930–1936 Kesti oli Suomen Pienviljelijäin Puolueen kansanedustaja. Hän oli mukana tekemässä lakiehdotusta Nivalan kapinasta tuomittujen armahtamiseksi vuonna 1933. Vuosina 1937, 1940 ja 1943 Kesti oli tasavallan presidentin valitsijamiehenä. Valtakunnan politiikassa toimimisen jälkeen Yrjö Kestin poliittinen ura jatkui vielä paikallistasolla.

Vanhemmat

läkkiseppä Johan Kesti ja Maria Liisa Ojala